Dannelsereisen

Før i tiden var det vanlig at unge mennesker fra velstående familier ble sendt på jordomseiling etter fullført artium. Turen varte vanligvis et sted mellom 2 og 3 år. Målet? Å gi ungdommen en dannelsesreise – et møte med den virkelige verden. Nye kulturer, klima og ideer. En anledning til å reise ut i den store, og inn i en selv. Fromber By Sea er det 21. århundrets dannelsesreise, tilgjengelig for alle som ønsker å bli den beste utgaven av seg selv, uavhengig av økonomisk bakgrunn
I en stadig mer sammensmeltet verden, er forståelsen av den viktigere enn noen gang. Kunnskap om ulike kulturer og ideer er avgjørende, når stadig flere arbeidsplasser består av mennesker fra hele verden. Antakelsen om at alle er som deg, er trolig den største årsaken til konflikt.
Globale utfordringer krever globale løsninger. Dette fordrer en god forståelse av verden som en sammenhengende organisme, bestående av store og små land – alle med sine unike historier, kulturer og ideer. I «By Sea» gleder vi oss til å gjøre deg til et menneske av det 21. århundret – med god kunnskap og forståelse som du kan ta med deg på din videre reise gjennom livet.

Lær

Det sies at vi «ikke kan se noe vi ikke vet hva er». Når vi snakker med noen, hvorfor oppfatter vi det vedkommende sier som «ord» og ikke tilfeldige lyder. Jo, fordi vi har lært det språket hun eller han snakker. Når du med Fromber By Sea skal besøke land over hele verden, er det viktig at du har forutsetningene for å forstå stendene du besøker. Alle «Frommere» skal derfor gjennom vårt kjernepensum før hver ankomst til en ny havn. Dette betyr av et tverrfaglig undervisningsopplegg som gir deg grunnleggende kunnskaper om historien, kultur, økonomien og økologien i hver by du skal besøke.

Utforsk

Når du har lært det grunnleggende om et sted du skal besøke, får du frie tøyler (såfremt sikkerheten er ivaretatt) til å selv utforske stedet. Kanskje tar du turen innom et museum? Eller benytter tiden til å snakke med lokalbefolkningen? Kanskje frister det aller mester å sette seg på en lokal kafé midt i byen for å nyte en kopp kaffe, mens du absorber lydene, luktene og de andre impulsene byen har å tilby. I tillegg til at du får muligheten til å utforske på egenhand, vil vi også arrangere guidede turer.

Oppdag

Det er mange ting å oppdage når man kommer til et nytt sted. Kanskje kan du se sporene av en tidligere krig? Eller hvordan en buy med «blomstrende økonomi « ser ut i kontrakt til en i nedgangstider? Kanskje kan du se hvordan hver by har en helt unik arkitektur formet av sin egen historie, kultur, økonomi og økologi? Eller hvordan historie skaper kultur og kultur skaper historie? Vårt mål er at alle «Frombere» skal kunne se sammenhenger på tvers av faget, som et nyttig verktøy for å bedre kunne forstå hvorfor ting er som de er. Når seilbåten setter kurs mot neste destinasjon, er tiden inne for å reflektere over alt du nettopp har erfart. Sammen med kunnskapen du har tilegnet deg på forhånd, er målet her at du skal oppdage sammenhenger for å utvikle en dypere forståelse av stedet du nettopp har besøkt. Og husk: få ting lærer deg mer om deg selv enn en ny by. Kanskje har du forestillinger om verden eller deg selv, som du oppdager at ikke stemmer overens med virkeligheten? Kanskje har du oppdaget en ny interesse du ikke visste at du hadde? Skriv, tenk og la kunnskapen og erfaringene gjøre deg klokere på både verden og deg selv.

Fromberoppgaven

1. Basert på dine personlige interesser finner du og din studieveileder frem til prosjektoppgave du skal skrive gjennom året.
2. Oppgaven skal være relevant for turen og for den situasjonen verden står ovenfor i tiden fremover. Her er bærekraft, sosial ulikhet og utdanning sentrale stikkord.
3. Sammen med en mentor som har fagkompetansen til å veilede deg i ditt arbeid, legges det en plan for hvordan oppgaven skal gjennomføres.
4. Oppgaven evalueres i to ledd.
5. Du sender først inn et utkast som mentor skal rette, slik at du får mulighet til å gjennomføre nødvendige korreksjoner.
6. Oppgaven vil deretter vurderes med skriftlig tilbakemelding du senere kan legge ved søknader til jobb og studier i tiden fremover.

Fremtid

1. Vi kartlegger dine behov og ønsker for videre utdanning gjennom samtaler med vår studieveileder.
2. Du setter deg et mål for hva du ønsker å oppnå i det kommende året for å realisere studiedrømmen.
3. Deretter legger vi en detaljert plan for hvordan du kan nå målene du har satt deg.
4. Kapteinen på båten får grundig innføring i planen du og dine studieveileder har satt. Han vil deretter følge deg opp for å sikre at du holder deg til planen.
5. Etter et år hos oss er du nå klar for å starte ditt neste kapittel.

Kropp og sinn

Mat

Mat er et grunnleggende behov alle mennesker har. Mat er næring til kroppen – men også historie, kultur, økonomi og økologi i spiselig form. Som en del av mannskapet på båten vil du bidra på lik linje med de andre til å lage sunn og god mat til resten av gruppen. Her vil vi både bruke lokale råvarer fra markeder vi besøker på reisen, og langtidsholdsbar mat. Som en del av mannskapet, vil du bidra på lik linje med den andre til å lagge sunne og gode måltider til resten av gruppen

Pust

Et harmonisk liv forutsetter et harmonisk sinn. Med moderne pusteteknikker som repeteres daglig, er målet skjerpet fokus og økt energi. Der en del av oppholdet inneholder mye diskusjon og filosofisk tenkning, er målet her å gå forbi støyen og finne stillhet og tilstedeværelse.

Bevegelse

Når man tilbringer hele dagen på en båt, er det viktig å holde kroppen i gang. På lik linje som at et godt kosthold og gode pusteteknikker bringer energi og klarhet, har fysisk aktivitet samme effekt. Gjennom hele oppholdet vil vi ha et tilpasset treningsopplegg som utføres i fellesskap.
Lær
Det sies at vi «ikke kan se noe vi ikke vet hva er». Når vi snakker med noen, hvorfor oppfatter vi det vedkommende sier som «ord» og ikke tilfeldige lyder. Jo, fordi vi har lært det språket hun eller han snakker. Når du med Fromber By Sea skal besøke land over hele verden, er det viktig at du har forutsetningene for å forstå stendene du besøker. Alle «Frommere» skal derfor gjennom vårt kjernepensum før hver ankomst til en ny havn. Dette betyr av et tverrfaglig undervisningsopplegg som gir deg grunnleggende kunnskaper om historien, kultur, økonomien og økologien i hver by du skal besøke
Utforsk
Når du har lært det grunnleggende om et sted du skal besøke, får du frie tøyler (såfremt sikkerheten er ivaretatt) til å selv utforske stedet. Kanskje tar du turen innom et museum? Eller benytter tiden til å snakke med lokalbefolkningen? Kanskje frister det aller mester å sette seg på en lokal kafé midt i byen for å nyte en kopp kaffe, mens du absorber lydene, luktene og de andre impulsene byen har å tilby. I tillegg til at du får muligheten til å utforske på egenhand, vil vi også arrangere guidede turer.
Oppdag
Det er mange ting å oppdage når man kommer til et nytt sted. Kanskje kan du se sporene av en tidligere krig? Eller hvordan en buy med «blomstrende økonomi « ser ut i kontrakt til en i nedgangstider? Kanskje kan du se hvordan hver by har en helt unik arkitektur formet av sin egen historie, kultur, økonomi og økologi? Eller hvordan historie skaper kultur og kultur skaper historie? Vårt mål er at alle «Frombere» skal kunne se sammenhenger på tvers av faget, som et nyttig verktøy for å bedre kunne forstå hvorfor ting er som de er.

Når seilbåten setter kurs mot neste destinasjon, er tiden inne for å reflektere over alt du nettopp har erfart. Sammen med kunnskapen du har tilegnet deg på forhånd, er målet her at du skal oppdage sammenhenger for å utvikle en dypere forståelse av stedet du nettopp har besøkt. Og husk: få ting lærer deg mer om deg selv enn en ny by. Kanskje har du forestillinger om verden eller deg selv, som du oppdager at ikke stemmer overens med virkeligheten? Kanskje har du oppdaget en ny interesse du ikke visste at du hadde? Skriv, tenk og la kunnskapen og erfaringene gjøre deg klokere på både verden og deg selv.

Fromber skal lede alle sine brukere til å bli den aller beste utgaven av seg selv, slik at de kan dele sin essens til samfunnet vi lever i. Vi kaller dette “potensial-maksimering 2.0”. 

Nyhetsbrev

Fromber © 2020 All rights reserved